Nxënësit e shkollave të Mesme në qytetin Obeid në provincën Kardofan, kanë organizuar protesta duke kundërshtuar pushtetin ushtarak në vend.

Gjatë protestave forcat saduneze të sigurisë kanë hapur zjarr ku të paktën pesë nxënës kanë humbur jetën dhe disa të tjerë kanë mbetur të plagosur. Sipas mediave të huaja nxënësit kanë vazhduar të protestojnë duke kërkuar transitim të shpejtë nga pushteti ushtarak në atë civil.