Zv.kryeministri Osmani: Maqedonia shumë shpejtë do ta arrijë Malin e Zi në negociata

Zëvendëskryeministri për Çështje Evropiane dhe negociues kryesor, Bujar Osmani, skriningun e sotëm të parë përgatitor e quajti ditë historike dhe porositi se Maqedonia, duke pasur parasysh përvojën e vet,...

Padi penale kundër ish kryetarit të komunës së Dollnenit

Zyra e jashtmë për punë kriminalistike në Prilep ka ngritur kallëzim penal kundër M.S. (57) nga Prilepi dhe personit juridik SHPKNJK “ELA TRANS”- fshati Mazhuçishtë për shkak të ekzistimit...

E tmerrshme, gruaja ngujohet në veturë gjatë tornados shkatërrues

Tornado është një stuhi ere që rrotullohet në mënyrë të dhunshme në ajër, duke shkaktuar shumë dëme aty ku kalon. Kjo stuhi e fuqishme është në gjendje të shkatërrojë ndërtesa...

Europa, tokë e lakmuar

Nga: Angelo PANEBIANCO Europa duhet të mbajë parasysh gjallësinë këmbëngulëse të shteteve kombëtare. Por, europianët që pësojnë yshtjen e kushtrimit nacional–populist duhet të dinë mirë se çfarë çmimi do të...

​WikiLeaks emëron kryeredaktorin e ri dhe zëvendëson Julian Assange

WikiLeaks të mërkurën zëvendësoi Julian Assange si kryeredaktor me Kristinn Hrafnsson. Përçarjet e lëvizjes janë të paqarta. "Unë dënoj trajtimin e Julian Assange që çon në rolin tim të ri," tha...

Kur kanë shumë fruta, norvegjezët i vendosin jashtë oborrit që kalimtarët të shërbehen me...

Kualiteti i jetës ndryshon nga vendi në vend, dhe në këtë pikë, norvegjezët dihet që qëndrojnë shumë mirë. Një detaj se si janë edhe shumë socialë me njëri tjetrin,...